Warta Industri

Fitur Baterei Lithium Lifepo4

2023-06-13

Baterei Lithium Iron Phosphate (LiFePO4), asring diarani minangka baterei LiFePO4 utawa LFP, minangka jinis baterei lithium-ion sing dikenal kanthi fitur lan kaluwihan sing unik. Ing ngisor iki sawetara fitur utama baterei lithium LiFePO4:

Kapadhetan Energi Dhuwur: Baterei LiFePO4 duwe kapadhetan energi sing dhuwur, tegese bisa nyimpen akeh energi ing paket sing relatif cilik lan entheng. Iki ndadekake dheweke cocog kanggo aplikasi ing ngendi papan lan bobot diwatesi.

Long Cycle Life: Baterei LiFePO4 duwe siklus urip sing luar biasa dibandhingake karo kimia baterei lithium-ion liyane. Padha bisa tahan akeh siklus pangisian daya lan discharge, biasane saka 2000 nganti 5000 siklus utawa luwih, gumantung saka baterei lan kondisi operasi tartamtu. Siklus urip sing luwih dawa iki nyumbang kanggo daya tahan jangka panjang lan efektifitas biaya.

Safety: Baterei LiFePO4 dianggep luwih aman tinimbang sawetara kimia baterei lithium-ion liyane. Dheweke duwe risiko luwih murah saka pelarian termal, yaiku kenaikan suhu sing ora bisa dikendhaleni lan bisa nyebabake kegagalan baterei utawa malah geni. Baterei LiFePO4 luwih tahan kanggo overheating lan duwe stabilitas termal sing luwih dhuwur, saengga kurang rentan marang bebaya safety.

Kisaran Suhu Operasi Wide: Baterei LiFePO4 bisa digunakake kanthi efektif sajrone kisaran suhu sing amba, biasane saka -20 ° C nganti 60 ° C (-4 ° F nganti 140 ° F). Toleransi suhu sing amba iki ndadekake dheweke cocok kanggo aplikasi ing lingkungan panas lan kadhemen.

Ngisi Daya Cepet: Baterei LiFePO4 bisa diisi kanthi luwih cepet dibandhingake karo kimia baterei lithium-ion liyane. Padha duwe daya acceptance dhuwur, ngidini kanggo daya cepet tanpa kompromi kinerja baterei utawa dhowo umure.

Tingkat Discharge Dhuwur: Baterei LiFePO4 bisa ngirim arus discharge dhuwur, dadi cocok kanggo aplikasi sing mbutuhake output daya dhuwur utawa energi sing tiba-tiba. Padha bisa nangani panjaluk saiki dhuwur tanpa voltase drop signifikan utawa mundhut saka kapasitas.

Resistance kanggo Self-Discharge: Baterei LiFePO4 duwe tingkat self-discharge sing sithik, tegese bisa nahan daya kanggo wektu sing suwe nalika ora digunakake. Fitur iki mupangati kanggo aplikasi sing mbutuhake panyimpenan jangka panjang utawa panggunaan intermiten.

Ramah Lingkungan: Baterei LiFePO4 dianggep luwih ramah lingkungan dibandhingake karo kimia baterei lithium-ion liyane amarga nggunakake bahan sing ora beracun lan akeh banget. Ora ngemot logam abot, kayata timbal utawa kadmium, lan duwe pengaruh lingkungan sing luwih murah sajrone siklus urip.

Bebas Pangopènan: Baterei LiFePO4 meh ora ana pangopènan. Dheweke ora mbutuhake pemerataan utawa pangopènan kanthi periodik, dadi trep lan gampang digunakake.

Kompatibilitas karo Sistem Manajemen Baterei: Baterei LiFePO4 bisa gampang diintegrasi karo sistem manajemen baterei (BMS). BMS mbantu ngawasi lan ngimbangi sel individu ing paket baterei, njamin kinerja optimal, safety, lan pangayoman marang overcharging utawa discharging.

Wigati dimangerteni manawa baterei LiFePO4 bisa uga duwe sawetara watesan, kayata voltase nominal sing luwih murah dibandhingake karo kimia lithium-ion liyane, sing mbutuhake pangaturan ing sistem listrik aplikasi. Kajaba iku, baterei LiFePO4 umume luwih larang dibandhingake karo sawetara kimia baterei liyane, sanajan daya tahan lan kinerja jangka panjang bisa ngimbangi biaya iki saka wektu.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept